onze Tandheelkundige diensten

Welkom bij onze tandheelkundige diensten, waar we ons inzetten voor het bevorderen van uw mondgezondheid en het bieden van hoogwaardige tandheelkundige zorg. 

Algemene tandheelkunde

Door uw gebit regelmatig te laten controleren kunnen gebitsproblemen in een zo vroeg mogelijk stadium opgespoord en behandeld worden. Uw tandarts kan u advies geven hoe vaak een gebitscontrole nodig is.

Indien nodig worden er röntgenfoto’s van uw gebit gemaakt. Op basis van de controle en de röntgenfoto’s zal met u besproken worden of er behandelingen nodig zijn en of het verstandig is een aanvullend behandelplan op te stellen. Uiteraard kunnen wij hiervoor een begroting opstellen.

Voor kinderen en mensen die angstig zijn voor tandheelkundige behandelingen wordt ruim de tijd genomen. Rust en aandacht voor u staan centraal.

Binnen de praktijk worden alle algemene tandheelkundige ingrepen uitgevoerd zoals; gebitscontroles, het maken van vullingen, preventieve behandelingen, (chirurgische) gebitsextracties enzovoort. Hierbij maken wij gebruik van hoogstaande materialen en apparatuur. 

Mondhygiëne/
Preventie

Preventie; omdat voorkomen beter is dan genezen.

Binnen de praktijk wordt veel aandacht geschonken aan preventie. Veel gebitsproblemen kunnen voorkomen of beperkt worden door een goede mondhygiëne en voeding.

Er zijn twee mondhygiënistes werkzaam in de praktijk. Zij behandelen tandvleesproblemen en kunnen u door het geven van adviezen en instructies die toegesneden zijn op uw gebitssituatie helpen gebitsproblemen te voorkomen.

Ook werken er drie preventie-assistentes in de praktijk. Zij zullen mede zorg dragen voor uw mondgezondheid door het geven van instructie en preventieve adviezen en het verwijderen van tandsteen.

Implantologie

Of het nu gaat om het vervangen van een enkele tand of kies door een implantaat met kroon of een gebitsprothese op implantaten. U bent bij ons aan het goede adres.

Er wordt eerst een afspraak gemaakt voor een consult. De implantoloog zal met u uw persoonlijke situatie bespreken en een behandelplan opstellen. Bij het implanteren worden zeer hoogwaardige materialen gebruikt.

 

De prothesespecialist

Voor een natuurlijk ogende prothese of prothese op implantaten.

U kunt bij ons terecht voor een nieuwe prothese of prothese op implantaten, maar ook wanneer uw prothese reparatie behoeft of los begint te zitten bent u bij ons aan het goede adres.

Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Endodontologie

Endodontologie praktijk Friesland is een verwijspraktijk voor het uitvoeren van een wortelkanaalbehandeling of chirurgie in Drachten. Endodontologie is een tandheelkundig specialisme gewijd aan de diagnose en behandeling van ziekten waarbij de zenuw en ondersteunende structuren van tand of kies betrokken zijn.

Een endodontoloog heeft na de tandarts opleiding een 3-jarige opleiding gedaan om zich te specialiseren in het gebied van een wortelkanaalbehandeling en zenuwbehandeling. Erkende tandarts -endodontologen zijn aangesloten bij de NVvE (Nederlandse Vereniging voor de Endodontologie). Voor het behoud van hun erkenning volgen endodontologen jaarlijks bij- en nascholing. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.nvve.com.

Er wordt eerst een afspraak gemaakt voor een consult. De endodontoloog zal met u uw persoonlijke situatie bespreken en een behandelplan opstellen. 

Bij de behandeling wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardig apparatuur, waaronder een operatiemicroscoop. 

Zie voor meer informatie: www.endodontologiefriesland.nl